Ekspresowe tartaletki
Czy chciałbyś zrobić tartaletki w zaledwie 15 sekund? W Ptitchef podjęliśmy to wyzwanie! Wszystko, czego potrzebujesz, to bretony, bita śmietana i wybrane owoce! Wystarczy spryskać biszkopt, położyć na nim owoce i voilà!
Składniki
Przygotowanie
Ułóż bitą śmietanę na palecie bretońskiej.
Dodaj owoce na wierzch.
I presto, minutowe tartaletki są gotowe!
Obserwacje
Inne owoce: Jeśli zdecydujesz się na większe owoce, takie jak borówki lub maliny (których nie trzeba kroić, można je ułożyć tak, jak są), pamiętaj, aby pokroić je tuż przed i odłożyć na bok w misce.
Domowa bita śmietana: Jeśli chodzi o bitą śmietanę, jeśli chcesz pójść drogą "domowej roboty", nic nie stoi na przeszkodzie, aby zrobić własną bitą śmietanę i przechowywać ją w rękawie cukierniczym lub puszce z rozpylaczem.
Przechowywanie: Ten mały deser powinien być zjedzony od razu! I tak, nawet jeśli przechowujesz go w lodówce, bita śmietana może się nagrzać i rozprzestrzenić jak naleśnik na twoich bretonach, co byłoby prawdziwą szkodą!
Odżywianie
- Węglowodany: 4g
- Tłuszcze: 2.6g
- Tłuszcze nasycone: 1.6g
- Białka: 0.4g
- Błonnik: 0.3g
- Cukry: 3g
- ProPoints: 1
- SmartPoints: 2



Oceń ten przepis