Ekspresowe tartaletki
Czy chciałbyś zrobić tartaletki w zaledwie 15 sekund? W Ptitchef podjęliśmy to wyzwanie! Wszystko, czego potrzebujesz, to bretony, bita śmietana i wybrane owoce! Wystarczy spryskać biszkopt, położyć na nim owoce i voilà!
Składniki
Przygotowanie
Ułóż bitą śmietanę na palecie bretońskiej.
Dodaj owoce na wierzch.
I presto, minutowe tartaletki są gotowe!
Obserwacje
Inne owoce:<\/b> Jeśli zdecydujesz się na większe owoce, takie jak borówki lub maliny (których nie trzeba kroić, można je ułożyć tak, jak są), pamiętaj, aby pokroić je tuż przed i odłożyć na bok w misce.
 
 Domowa bita śmietana:<\/b> Jeśli chodzi o bitą śmietanę, jeśli chcesz pójść drogą "domowej roboty", nic nie stoi na przeszkodzie, aby zrobić własną bitą śmietanę i przechowywać ją w rękawie cukierniczym lub puszce z rozpylaczem.
 
 Przechowywanie:<\/b> Ten mały deser powinien być zjedzony od razu! I tak, nawet jeśli przechowujesz go w lodówce, bita śmietana może się nagrzać i rozprzestrzenić jak naleśnik na twoich bretonach, co byłoby prawdziwą szkodą!
Odżywianie
- Węglowodany: 2.5g
 - Tłuszcze: 2.8g
 - Tłuszcze nasycone: 1.6g
 - Białka: 3.1g
 - Błonnik: 0g
 - Cukry: 1.1g
 - ProPoints: 1
 - SmartPoints: 2
 



Oceń ten przepis