Ekspresowe jabłkowe chaussony
zagłosuj teraz
Nie masz czasu na przygotowanie deseru? Ależ nie da się nie ;-) Tym bardziej zachęcamy do wypróbowania naszych łatwych, ekspresowych chaussonów! Wymagające zaledwie kilku składników, te domowe smakołyki zachwycą Cię na koniec posiłku lub w przerwie na przekąskę :-)
Składniki
8
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min
Pokrój ciasto francuskie na 8 równych części.
Obrać jabłka i pokroić je w grube plastry. Ułóż je wokół ciasta francuskiego (4 plasterki na kawałek ciasta).
Posypać cukrem i cynamonem.
Za pomocą noża wykonaj 3 pionowe nacięcia w górnej części trójkąta.
Złóż każdy kawałek ciasta francuskiego od środka na zewnątrz.
Posmarować żółtkiem i piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
A teraz ekspresowe chaussony jabłkowe są gotowe!
Obserwacje
Jabłka: można je zastąpić gruszkami.
Cynamon i cukier: nie trzeba ich dodawać do przepisu.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 186Kcal
- Węglowodany: 18.6g
- Tłuszcze: 11g
- Tłuszcze nasycone: 7g
- Białka: 2g
- Błonnik: 1.9g
- Cukry: 8g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 8
Informacje żywieniowe za 1 porcję (86g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Atrybuty
Można zamrozić
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:



Oceń ten przepis