Róże marchewkowe
zagłosuj teraz
Jadalne róże istnieją, ale nie mówimy o tych, o których myślisz ;-) Co powiesz na zrobienie róż z marchewki? "Co?! O czym ty mówisz, Ptitchef?" Nie martw się, nie straciliśmy głowy! Po prostu oferujemy przepis na przystawkę, która jest równie piękna, jak pyszna!
Składniki
6
Przygotowanie
Czas przygotowania25 min
Gotowania20 min
Po obraniu pokrój marchewki w cienkie paski. Ułóż je na talerzu, dopraw solą i pieprzem, a następnie podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę i 30 sekund.
Posmaruj foremki do muffinek oliwą z oliwek.
Zwiń paski marchewki, tworząc różę.
Dodaj dużą ilość startego parmezanu i posiekaną natkę pietruszki.
Piec przez 20 minut w temperaturze 200°C. A teraz marchewkowe róże są gotowe!
Obserwacje
Parmezan: spaja paski marchewki. Dzięki niemu róża pozostanie nienaruszona poza formą. Dlatego musisz uważać, aby umieścić trochę między paskami ;-) Możesz zastąpić go innym serem, na przykład klasycznym tartym serem, aby uzyskać bardziej zapiekany efekt.
Smaki: Jeśli chodzi o przyprawy, możesz dodać dowolne przyprawy! Zaletą marchewki jest to, że pasuje do niej wszystko :-)
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 57Kcal
- Węglowodany: 3.6g
- Tłuszcze: 3.7g
- Tłuszcze nasycone: 1g
- Białka: 1.8g
- Błonnik: 1.2g
- Cukry: 2.6g
- ProPoints: 2
- SmartPoints: 2
Informacje żywieniowe za 1 porcję (58g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis