Papiloty z łososia
					zagłosuj teraz
						
			
	            
                    
            Dla szybkiego, łatwego i zdrowego gotowania nie ma nic lepszego niż gotowanie w folii! Dzisiejszy przepis dotyczy łososia z marchewką i porem. Jest łatwy w przygotowaniu, z instrukcjami krok po kroku i zdjęciami. Otrzymasz niezwykle delikatną rybę ugotowaną do perfekcji, a smak warzyw zwiększy się dziesięciokrotnie. Nie wahaj się zmieniać smaków, zmieniając składniki i dodając inne przyprawy / zioła ;-)
Składniki
		
			
			2
			
		
	
																		Materiały
- Papier do pieczenia
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
 Wytnij kwadrat z papieru do pieczenia. Obierz marchewki i pokrój je w paski za pomocą obieraczki do warzyw. Umieść paski marchewki na środku papieru do pieczenia. Wytnij kwadrat z papieru do pieczenia. Obierz marchewki i pokrój je w paski za pomocą obieraczki do warzyw. Umieść paski marchewki na środku papieru do pieczenia.
 Oczyść por i drobno posiekaj. Połowę posiekanego pora ułóż na marchewce. Oczyść por i drobno posiekaj. Połowę posiekanego pora ułóż na marchewce.
 Ułóż stek z łososia na warzywach. Dopraw solą i pieprzem oraz posyp odrobiną tymianku. Ułóż stek z łososia na warzywach. Dopraw solą i pieprzem oraz posyp odrobiną tymianku.
 Złóż papier na pół, z łososiem pośrodku, i stopniowo zamykaj papillote, składając w trójkąt dookoła (jak pokazano na filmie pod przepisem). Zamknij, składając ciasno lub zszywając. Opakowanie powinno być szczelne. Złóż papier na pół, z łososiem pośrodku, i stopniowo zamykaj papillote, składając w trójkąt dookoła (jak pokazano na filmie pod przepisem). Zamknij, składając ciasno lub zszywając. Opakowanie powinno być szczelne.
 Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C. Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
 Teraz papiloty z łososiem są gotowe! Teraz papiloty z łososiem są gotowe!
Obserwacje
Alternatywy: można użyć innych ryb i warzyw.
 Papier: papier tłuszczoodporny jest lepszy niż folia aluminiowa, która może uwalniać toksyczne substancje w wysokich temperaturach.
Odżywianie
            za 1 porcję / na 100 g
        
    
				 Kalorie: 227Kcal
			
		- Węglowodany: 6.7g
- Tłuszcze: 11.7g
- Tłuszcze nasycone: 2.4g
- Białka: 22g
- Błonnik: 3.5g
- Cukry: 5.6g
- ProPoints: 6
- SmartPoints: 6
Informacje żywieniowe za 1 porcję (228g)
		
					
		
			Sprzęt do gotowania
piekarnik
Atrybuty
Przechowywać w lodówce
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
        



Oceń ten przepis