Bezalkoholowa sangria

zagłosuj teraz
Drink
łatwe
12 h 10 m
173 Kcal

Wykorzystaj w pełni imprezy i gorące dni dzięki tej bezalkoholowej sangrii. Równie smaczna i orzeźwiająca jak oryginał, ta nowa wersja hiszpańskiego napoju jest zdrową opcją, którą z pewnością możemy wykorzystać i nadużywać, nawet dzieci (i kobiety w ciąży) będą zadowolone z tej nowości. Sprawdź nasz przepis krok po kroku i popraw sobie nastrój.

Składniki

8

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania12 h
  • Wstaw lemoniadę do lodówki. Umyj i obierz pomarańcze, cytryny i brzoskwinie. Pokrój je na kawałki i umieść w dużej misce.
  • Dodaj sok winogronowy, cukier i laskę cynamonu. Wymieszaj. Odstaw do lodówki na co najmniej 24 godziny.
  • Przed podaniem wlej lemoniadę (schłodzoną) i wymieszaj. Gotowe!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Jak długo należy czekać, aby sangria była gotowa do podania?

Aby uzyskać najlepszy smak, sangrię należy odstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin.

Czy mogę dodać inne owoce do bezalkoholowej sangrii?

Tak, możesz dodać inne owoce, takie jak truskawki, kiwi czy jabłka, aby wzbogacić smak napoju.

Jakie są korzyści zdrowotne z picia bezalkoholowej sangrii?

Bezalkoholowa sangria jest zdrową alternatywą, ponieważ zawiera naturalne składniki, witaminy z owoców oraz nie zawiera alkoholu, co czyni ją odpowiednią dla dzieci i kobiet w ciąży.

Czy mogę użyć innego soku zamiast soku winogronowego?

Tak, możesz użyć soku jabłkowego lub pomarańczowego, aby nadać sangrii inny smak.

Jakie są najlepsze okazje do podania bezalkoholowej sangrii?

Bezalkoholowa sangria jest idealna na letnie imprezy, pikniki, przyjęcia urodzinowe oraz inne wydarzenia, gdzie chcesz serwować orzeźwiający napój bezalkoholowy.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 173Kcal
  • Węglowodany: 36.6g
  • Tłuszcze: 0.6g
  • Tłuszcze nasycone: 0.1g
  • Białka: 1.9g
  • Błonnik: 4g
  • Cukry: 36.4g
  • ProPoints: 4
  • SmartPoints: 10
Informacje żywieniowe za 1 porcję (304g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: