Zapiekanka makaronowa z szynką i serem

zagłosuj teraz
Danie główne
łatwe
35 min
664 Kcal

Niech żyje gotowanie z resztek! Aby wykończyć kilka plasterków szynki i tartego sera, które zostały w lodówce, wybierz tę zapiekankę makaronową :-) Jest łatwa w przygotowaniu i pokocha ją cała rodzina :-) To tylko pokazuje, że nie trzeba być doświadczonym kucharzem, aby z uśmiechem nakarmić swoje plemię :-D Krok po kroku pomożemy Ci przygotować tę wyjątkowo prostą zapiekankę, korzystając z naszych pisemnych wyjaśnień zilustrowanych zdjęciami i filmem. Nie będziesz chciał niczego przegapić!

Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
  • Zapiekanka makaronowa z szynką i serem - Przygotowanie krok 1Gotować makaron we wrzącej osolonej wodzie przez wskazany czas. Odcedzić makaron, dodać oliwę z oliwek i wymieszać.
  • Zapiekanka makaronowa z szynką i serem - Przygotowanie krok 2Szynkę pokroić w kostkę i wymieszać z jajkiem, śmietaną, solą, pieprzem i 100 g startego sera.
  • Zapiekanka makaronowa z szynką i serem - Przygotowanie krok 3Dodać makaron i dobrze wymieszać. Wlać mieszaninę do naczynia żaroodpornego i posypać 50 g startego sera.
  • Zapiekanka makaronowa z szynką i serem - Przygotowanie krok 4Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 15 minut.
  • Zapiekanka makaronowa z szynką i serem - Przygotowanie krok 5Wszystko gotowe!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Do tego przepisu można użyć resztek ugotowanego makaronu!

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 664Kcal
  • Węglowodany: 49.5g
  • Tłuszcze: 34.9g
  • Tłuszcze nasycone: 20.7g
  • Białka: 35.4g
  • Błonnik: 2.6g
  • Cukry: 3.4g
  • ProPoints: 18
  • SmartPoints: 23
Informacje żywieniowe za 1 porcję (226g)

Sprzęt do gotowania

Płyta grzewcza

Atrybuty

Przechowywać w lodówce
przeciw marnowaniu
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: