Zapiekanka makaronowa z szynką i serem
zagłosuj teraz
Niech żyje gotowanie z resztek! Aby wykończyć kilka plasterków szynki i tartego sera, które zostały w lodówce, wybierz tę zapiekankę makaronową :-) Jest łatwa w przygotowaniu i pokocha ją cała rodzina :-) To tylko pokazuje, że nie trzeba być doświadczonym kucharzem, aby z uśmiechem nakarmić swoje plemię :-D Krok po kroku pomożemy Ci przygotować tę wyjątkowo prostą zapiekankę, korzystając z naszych pisemnych wyjaśnień zilustrowanych zdjęciami i filmem. Nie będziesz chciał niczego przegapić!
Składniki
4
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
Gotować makaron we wrzącej osolonej wodzie przez wskazany czas. Odcedzić makaron, dodać oliwę z oliwek i wymieszać.
Szynkę pokroić w kostkę i wymieszać z jajkiem, śmietaną, solą, pieprzem i 100 g startego sera.
Dodać makaron i dobrze wymieszać. Wlać mieszaninę do naczynia żaroodpornego i posypać 50 g startego sera.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 15 minut.
Wszystko gotowe!
Obserwacje
Do tego przepisu można użyć resztek ugotowanego makaronu!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 664Kcal
- Węglowodany: 49.5g
- Tłuszcze: 34.9g
- Tłuszcze nasycone: 20.7g
- Białka: 35.4g
- Błonnik: 2.6g
- Cukry: 3.4g
- ProPoints: 18
- SmartPoints: 23
Informacje żywieniowe za 1 porcję (226g)
Sprzęt do gotowania
Płyta grzewcza
Atrybuty
Przechowywać w lodówce
przeciw marnowaniu
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:




Oceń ten przepis