Croissanty z mlekiem skondensowanym
zagłosuj teraz
Zafunduj sobie te rogaliki z mlekiem skondensowanym na śniadanie. Są tak łatwe w przygotowaniu, że każdy może je zrobić, zarówno początkujący, jak i doświadczony kucharz. Znacznie łatwiejsze niż tradycyjne rogaliki, są również bardziej miękkie i równie szybkie do pożarcia! Jeśli chcesz dodać odrobinę przyjemności, pokrój rogaliki i posmaruj je dżemem lub pastą :-) Nie ma nic lepszego, co pomoże Ci obudzić się na właściwej stopie i wprawi Cię w dobry nastrój na resztę dnia!
Składniki
9
Szacowany koszt: 1.54Euros€ (0.17€/porcja)
Materiały
- Robot kuchenny
Przygotowanie
Czas przygotowania4 h
Gotowania12 min
Umieść mąkę, pokruszone drożdże i słodzone mleko skondensowane w misce robota kuchennego. Zacznij wyrabiać ciasto na niskich obrotach i dodaj mleko.
Po uformowaniu ciasta dodać miękkie masło i pozostawić do wyrośnięcia na 10 minut. Upewnij się, że masło jest dobrze wymieszane i nie przykleja się do ścianek miski. Pozostaw ciasto do wyrośnięcia na 2 godziny w temperaturze pokojowej.
Ciasto powinno się ładnie napuszyć. Rozwałkować na duży prostokąt.
Przetnij prostokąt na pół i wytnij trójkąty o podstawie około 8 cm.
Zwiń każdy trójkąt w półksiężyc, zaczynając od podstawy. Uważaj, aby nie zwinąć ich zbyt ciasno.Umieść je na blasze do pieczenia pokrytej pergaminem do pieczenia, upewniając się, że końcówka znajduje się pod półksiężycem. Pozostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę w temperaturze pokojowej, a następnie posmarować mlekiem.
Piec rogaliki przez 12 minut w temperaturze 180°C. Pilnuj ich, ponieważ szybko się pieką!
Teraz rogaliki z mlekiem skondensowanym są gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!