Domowy syrop miętowy

zagłosuj teraz
Drink
łatwe
24 h 10 m
199 Kcal

Dziś zamieniamy naszą miętę w domowy syrop dzięki temu prostemu przepisowi krok po kroku. Wystarczy połączyć go z wodą, aby uzyskać prosty, świeży i doskonale gaszący pragnienie napój! Do przygotowania tego syropu potrzebne są tylko 3 składniki: mięta, cukier i woda. Więc na co czekasz? :-)

Składniki

20

Materiały

  • Garnek
  • Szklana butelka

Przygotowanie

Czas przygotowania24 h
Gotowania10 min
  • Domowy syrop miętowy - Przygotowanie krok 1Doprowadź wodę i cukier do wrzenia.
  • Domowy syrop miętowy - Przygotowanie krok 2Gdy mieszanina się zagotuje, dodaj umyte gałązki mięty i gotuj na wolnym ogniu przez około dziesięć minut. Następnie przykryj garnek i pozostaw do maceracji na 24 godziny.
  • Domowy syrop miętowy - Przygotowanie krok 3Przecedź mieszaninę, aby usunąć liście mięty.
  • Domowy syrop miętowy - Przygotowanie krok 4Dodaj odrobinę syropu do szklanki wody i masz orzeźwiający napój!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Przechowywanie: przechowywać syrop w lodówce przez 2 miesiące.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 199Kcal
  • Węglowodany: 49.8g
  • Tłuszcze: 0g
  • Tłuszcze nasycone: 0g
  • Białka: 0g
  • Błonnik: 0g
  • Cukry: 49.5g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 12
Informacje żywieniowe za 1 porcję (100g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: