Domowy syrop miętowy
zagłosuj teraz
Dziś zamieniamy naszą miętę w domowy syrop dzięki temu prostemu przepisowi krok po kroku. Wystarczy połączyć go z wodą, aby uzyskać prosty, świeży i doskonale gaszący pragnienie napój! Do przygotowania tego syropu potrzebne są tylko 3 składniki: mięta, cukier i woda. Więc na co czekasz? :-)
Składniki
20
Materiały
- Garnek
- Szklana butelka
Przygotowanie
Czas przygotowania24 h
Gotowania10 min
Doprowadź wodę i cukier do wrzenia.
Gdy mieszanina się zagotuje, dodaj umyte gałązki mięty i gotuj na wolnym ogniu przez około dziesięć minut. Następnie przykryj garnek i pozostaw do maceracji na 24 godziny.
Przecedź mieszaninę, aby usunąć liście mięty.
Dodaj odrobinę syropu do szklanki wody i masz orzeźwiający napój!
Obserwacje
Przechowywanie: przechowywać syrop w lodówce przez 2 miesiące.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 199Kcal
- Węglowodany: 49.8g
- Tłuszcze: 0g
- Tłuszcze nasycone: 0g
- Białka: 0g
- Błonnik: 0g
- Cukry: 49.5g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 12
Informacje żywieniowe za 1 porcję (100g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:


Oceń ten przepis