Brookies, idealne połączenie brownie i ciasteczka
zagłosuj teraz
Po co wybierać między brownies a ciasteczkami, skoro można mieć oba w jednym deserze! Oto rozwiązanie Juliette z jednym z jej ulubionych deserów: ciasteczkami! Przekonasz się, że i Ty pokochasz to chrupiące i rozpływające się w ustach połączenie. A dla jeszcze większej pyszności, nie wahaj się spróbować tego deseru w amerykańskim stylu z gałką lodów waniliowych na wierzchu ;-)
Składniki
8
Ciasto brownie :
Ciasto na ciasteczka :
Materiały
- Forma 20x20 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
Przygotuj ciasto brownie:
Rozpuść czekoladę i masło.Wymieszać jajka z cukrem. Dodać mąkę i dobrze wymieszać.
Na koniec dodać roztopioną czekoladę i masło, a następnie dobrze wymieszać. Wlej ciasto do natłuszczonej formy, gdy będzie gładkie.
Przygotuj ciasto na ciasteczka:
Ubij miękkie masło z brązowym cukrem. Dodaj jajko i dobrze wymieszaj.Dodaj mąkę i proszek do pieczenia, a następnie dobrze wymieszaj z ciastem przed dodaniem kawałków czekolady.
Wymieszaj wszystko razem i rozprowadź ciasto w formie na cieście brownie.
Piec przez 30 minut w temperaturze 180°C.
A teraz Twoje ciasteczka są gotowe! Podawaj je z gałką lodów, będą jeszcze lepsze!
Obserwacje
Jak przechowywać brookies?
Przechowywać w szczelnym pojemniku do 5 dni.
Czy można zamrozić brookies?
Tak, wystarczy je zamrozić po ugotowaniu!
Czy mogę zastąpić proszek do pieczenia?
Tak, można go zastąpić taką samą ilością sody oczyszczonej.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 608Kcal
- Węglowodany: 67.5g
- Tłuszcze: 33g
- Tłuszcze nasycone: 20.4g
- Białka: 8.1g
- Błonnik: 3.8g
- Cukry: 41.4g
- ProPoints: 17
- SmartPoints: 28
Informacje żywieniowe za 1 porcję (137g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis