Słoik sałatkowy po meksykańsku
zagłosuj teraz
Planujesz piknik? Poczęstuj się naszą sałatką w słoiku o słodkim meksykańskim smaku! Przepis ten można również wykorzystać na lunch w biurze ;-) Kolorowa sałatka z dressingiem, któremu nie można się oprzeć! Podzielimy się z Tobą naszym sekretem w poniższych krokach przygotowania ↓
Składniki
2
Sos sałatkowy :
Materiały
- 1 słoik o pojemności 1 l
Przygotowanie
Przygotować sos:
Wymieszaj majonez, sok z limonki, zmiażdżony ząbek czosnku, sól, pieprz i pieprz cayenne do uzyskania gładkiej konsystencji.Pokrój paprykę i awokado w kostkę. Posiekaj kolendrę i czerwoną cebulę oraz pokrusz ser feta. Dobrze odsącz kukurydzę i fasolę.
Wlej sos na dno słoika. Dodaj fasolę na wierzch. Następnie dodaj awokado. Wlej około 1 łyżki soku z limonki na awokado, aby zapobiec jego czernieniu.
Dodaj pokruszoną fetę, następnie kukurydzę i posiekaną czerwoną cebulę. Następnie dodaj kolendrę i czerwoną paprykę. Na koniec dodaj rukolę i zamknij słoik.
I voilà, twoja sałatka jest gotowa do zabrania na piknik!
Obserwacje
Podaliśmy ilości w gramach, abyś mógł uzyskać wszystkie informacje o wartościach odżywczych dla tego przepisu. Możesz oczywiście dostosować przepis, dodając więcej lub mniej każdego składnika.
Cotija to ser, który można znaleźć w Meksyku. Można go zastąpić fetą, która ma podobną kruchą konsystencję.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 465Kcal
- Węglowodany: 28.3g
- Tłuszcze: 28.8g
- Tłuszcze nasycone: 7.3g
- Białka: 15.8g
- Błonnik: 12.6g
- Cukry: 9.1g
- ProPoints: 12
- SmartPoints: 16
Informacje żywieniowe za 1 porcję (310g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis