Meksykańskie chili con carne
					zagłosuj teraz
						
			
	            
                    
            Wyruszamy do Meksyku, aby zabrać nasze kubki smakowe w podróż z pięknym sombrero na głowie dzięki naszemu Chili Con Carne!
Składniki
		
			
			4
			
		
	
																		Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania2 h
Podgrzej oliwę z oliwek w dużym rondlu i podsmaż posiekaną cebulę oraz ząbki czosnku.
Dodaj mięso, a następnie przyprawy.
Po ugotowaniu mięsa dodaj posiekaną paprykę oraz pulpę pomidorową i dobrze wymieszaj.
Przykryj wodą i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny.
Gdy chili się zagotuje, dodaj odsączoną fasolę i kukurydzę. Dobrze wymieszaj i gotuj na średnim ogniu przez około 15 minut.
A teraz chili con carne jest gotowe!
Obserwacje
Mięso: tutaj użyliśmy mięsa mielonego, ale można wybrać inny rodzaj.
 
 Przyprawy: jeśli chcesz uzyskać ostrzejszy efekt, dodaj trochę chili.
 
 Aromatyczne zioła: dla dodatkowego smaku, dlaczego nie dodać trochę kolendry lub oregano na patelnię? Zioła te bardzo dobrze komponują się z pozostałymi przyprawami.
 
 Dodatki: ryż jest idealny, ale chili con carne można również podawać z makaronem lub innymi produktami bogatymi w skrobię. Aby nadać potrawie świeżości, wybierz gruby liść sałaty i połóż na nim odrobinę chili.
Odżywianie
            za 1 porcję / na 100 g
        
    
				 Kalorie: 468Kcal
			
		- Węglowodany: 22.2g
 - Tłuszcze: 25.5g
 - Tłuszcze nasycone: 8.5g
 - Białka: 32g
 - Błonnik: 9.3g
 - Cukry: 8.5g
 - ProPoints: 12
 - SmartPoints: 14
 
Informacje żywieniowe za 1 porcję (397g)
		
					
		
			Sprzęt do gotowania
Płyta grzewcza
Atrybuty
Można zamrozić
Przechowywać w lodówce
przeciw marnowaniu
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
        



Oceń ten przepis