10 niesamowitych past do smarowania, które można przygotować za pomocą miksera (lub widelca) i które są hitem wśród przystawek

Monday 7 July 2025 14:07 - Mirella Mendonça
10 niesamowitych past do smarowania, które można przygotować za pomocą miksera (lub widelca) i które są hitem wśród przystawek

Jeśli uwielbiasz dobre smarowidło do chleba, tostów lub jako lekką przystawkę, pokochasz ten wybór. Znajduje się tu 10 kremowych, aromatycznych i bardzo łatwych przepisów, które można przygotować za pomocą miksera lub nawet rozgnieść widelcem. Żadnych trudnych składników ani skomplikowanych procesów: po prostu wybierz kombinację, przygotuj w kilka minut i zrób wrażenie. Idealne na zdrową przekąskę, nieformalną kolację, a nawet na kreatywną deskę przekąsek.


Oto 10 kremowych past do smarowania, które można szybko przygotować za pomocą miksera lub po prostu rozgnieść widelcem

Szybka tapenada z czarnymi oliwkami

Czy jest lepszy sposób na delektowanie się słonecznym aperitifem niż przepis prosto z Prowansji? Czarne oliwki, kapary, anchois... zgadłeś, mówimy o tapenadzie! Jest tak łatwa w przygotowaniu, że wszystko, co musisz zrobić, to wymieszać składniki i...


Hummus z czerwonej papryki

Hummus to pyszna pasta z ciecierzycy pochodząca z Bliskiego Wschodu, bardzo kremowa i bardzo smaczna. W oryginalnym przepisie nie ma czerwonej papryki , ale tutaj postanowiliśmy nadać jej szczególny charakter i po prostu nie można się jej oprzeć i...


Pasta z groszku: idealna do kremowej burraty

Alerte apéritif: mamy dla Ciebie nową pastę! Wykonana z groszku, jest idealna z wyjątkowo kremową burratą i chrupiącymi paluszkami chlebowymi. To bez wątpienia przepis, który musisz mieć na swoim aperitifowym stole, aby zaimponować swoim gościom!


Baba ganoush, pyszna libańska pasta z bakłażana

Odkryj kuzyna słynnego kawioru z bakłażana, prosto z Libanu: baba ganoush ! Wiemy, że kuchnia libańska jest pełna kulinarnych cudów i wszelkiego rodzaju mezze, które są idealne na aperitif . Dowiedz się, jak samodzielnie przygotować tę tartinade...


Rillettes z tuńczyka

Ptitchef przedstawia nowy, niezwykle prosty przepis, który jest gotowy w zaledwie 5 minut: rillettes z tuńczyka!


Szybkie i łatwe rillettes z chorizo

Zaledwie 3 składniki wystarczą, aby łatwo przygotować rillettes z chorizo. Idealne jako przystawka, podawane z tostami i/lub krakersami. Użyj swojego najlepszego przyjaciela, blendera, aby przekształcić chorizo w kremowe rillettes. Postępuj zgodnie z...


Hummus z awokado

Nowy pomysł na dodatek do aperitifu: hummus z awokado! Oprócz dodania zielonego koloru, sprawi, że pasta będzie jeszcze bardziej kremowa i gładka. Więc wyciągnij swoje warzywne paluszki / chipsy i tchin tchin! Jest łatwy do zrobienia, szybki w...


Hummus z buraków

A może by tak nadać naszemu hummusowi trochę koloru? Dodaj trochę buraka do ciecierzycy i masz różowy hummus! Jest szybki, łatwy i nie wymaga gotowania, więc z pewnością zachwyci gości jako aperitif ;-) Przepis bogaty w białko roślinne, które dostarczy...


Sałatka z sardynek

Ta sałatka z sardynek jest nie tylko bardzo szybka w przygotowaniu, ale można ją również przygotować ze składników, które wszyscy mamy w domu. Jest to idealna przystawka na przekąskę z przyjaciółmi lub innego rodzaju uroczystość, ponieważ można ją...


Kremowy libański hummus

Ciecierzyca jest dziś na topie! Przepis na przystawkę lub aperitif, w towarzystwie chleba pita, grillowanych tostów lub paluszków z surowych warzyw ;-)


Mirella MendonçaMirella Mendonça
Jestem odpowiedzialna za redakcję w Petitchef (Portugalia i Brazylia) i wielką pasjonatką podróży oraz gastronomii światowej, zawsze w poszukiwaniu nowych smaków i doświadczeń. Jednak, choć uwielbiam odkrywać pyszności różnych kultur, kuchnia mojej mamy zawsze będzie moją ulubioną – z tym unikalnym smakiem, który potrafi stworzyć tylko ona.

Komentarze

Oceń artykuł: