Spaghetti z pulpecikami Primavika

vote now
Spaghetti z pulpecikami Primavika

Spaghetti z klopsikami to klasyka włoskiej kuchni. W głębokim talerzu, oprócz pasty, podaje się mięsne pulpety, duszone w sosie pomidorowym. Dzisiaj prezentujemy Wam wegetariańską wersję tego dania z użyciem klopsików od Primaviki, które nadają się do niego idealnie! Żeby nie było jednak za prosto, danie wzbogacamy pomidorami, cebulą, czosnkiem przyprawami i czerwonym pesto.

na 3 osoby

słoiczek pulpetów Wegusie (Primavika)
250 g makaronu pełnoziarnistego do spaghetti
puszka krojonych pomidorów
2 łyżeczki czerwonego pesto
1 mała cebulka
1 ząbek czosnku
ostra papryczka
pęczek świeżej bazylii
pieprz, sól
odrobina cukru
oliwa z oliwek
*tarty ser (opcjonalnie)

1. Cebulę i czosnek drobno siekamy, dusimy na oliwie.
2. Dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy delikatnie solą, pieprzem i odrobiną cukru.
3. Dodajemy czerwone pesto do sosu.
4. Łączymy sos z zawartością słoiczka pulpetów, dodajemy ostrą paprykę i posiekaną bazylię.
5. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.
6. Opcjonalnie posypujemy danie startym serem.


o produkcie:


Skład:

woda, pomidory krojone 13%, cebula, białko pszenne 6%,
papryka świeża, koncentrat pomidorowy 3%, olej roślinny,
mąka pszenna, mąka kukurydziana, kasza manna, przyprawy,
naturalne aromaty drożdżowe, sól, świeży imbir, cukier. Wartości odżywcze:

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 979 kJ / 233 kcal
- Białko 30 g
- Węglowodany 8 g
- Tłuszcz 3 g


E eatyourdream

Komentarze

Oceń ten przepis:




+