Spaghetti z pulpecikami Primavika
vote now
Spaghetti z klopsikami to klasyka włoskiej kuchni. W głębokim talerzu, oprócz pasty, podaje się mięsne pulpety, duszone w sosie pomidorowym. Dzisiaj prezentujemy Wam wegetariańską wersję tego dania z użyciem klopsików od Primaviki, które nadają się do niego idealnie! Żeby nie było jednak za prosto, danie wzbogacamy pomidorami, cebulą, czosnkiem przyprawami i czerwonym pesto.
1. Cebulę i czosnek drobno siekamy, dusimy na oliwie.
2. Dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy delikatnie solą, pieprzem i odrobiną cukru.
3. Dodajemy czerwone pesto do sosu.
4. Łączymy sos z zawartością słoiczka pulpetów, dodajemy ostrą paprykę i posiekaną bazylię.
5. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.
6. Opcjonalnie posypujemy danie startym serem.
o produkcie:
Skład:
woda, pomidory krojone 13%, cebula, białko pszenne 6%,
papryka świeża, koncentrat pomidorowy 3%, olej roślinny,
mąka pszenna, mąka kukurydziana, kasza manna, przyprawy,
naturalne aromaty drożdżowe, sól, świeży imbir, cukier. Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 979 kJ / 233 kcal
- Białko 30 g
- Węglowodany 8 g
- Tłuszcz 3 g
na 3 osoby
słoiczek pulpetów Wegusie (Primavika)
250 g makaronu pełnoziarnistego do spaghetti
puszka krojonych pomidorów
2 łyżeczki czerwonego pesto
1 mała cebulka
1 ząbek czosnku
ostra papryczka
pęczek świeżej bazylii
pieprz, sól
odrobina cukru
oliwa z oliwek
*tarty ser (opcjonalnie)
1. Cebulę i czosnek drobno siekamy, dusimy na oliwie.
2. Dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy delikatnie solą, pieprzem i odrobiną cukru.
3. Dodajemy czerwone pesto do sosu.
4. Łączymy sos z zawartością słoiczka pulpetów, dodajemy ostrą paprykę i posiekaną bazylię.
5. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.
6. Opcjonalnie posypujemy danie startym serem.
o produkcie:
Skład:
woda, pomidory krojone 13%, cebula, białko pszenne 6%,
papryka świeża, koncentrat pomidorowy 3%, olej roślinny,
mąka pszenna, mąka kukurydziana, kasza manna, przyprawy,
naturalne aromaty drożdżowe, sól, świeży imbir, cukier. Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 979 kJ / 233 kcal
- Białko 30 g
- Węglowodany 8 g
- Tłuszcz 3 g
eatyourdream
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!