Ciasto z szynką, serem i zielonymi oliwkami
zagłosuj teraz
Na aperitif lub piknik idealnym przepisem jest po prostu ciasto! Poniżej przedstawiamy klasyk, który za każdym razem jest hitem: ciasto z szynką, serem i zielonymi oliwkami. Jest bardzo proste w przygotowaniu, a rezultat jest tak wilgotny, że zachwyci kubki smakowe wszystkich gości :-) Krok po kroku pokażemy Ci, jak przygotować ten przepis w domu. Postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku w formie pisemnej i wideo.
Składniki
6
Materiały
- 1 forma do ciasta
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min
Pokrój zielone oliwki i szynkę na małe kawałki.
Podgrzej mleko.
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Ubij jajka. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i pieprz, a następnie dobrze wymieszaj. Dodaj oliwę z oliwek i ponownie wymieszaj. Dodaj gorące mleko i wymieszaj. Wmieszaj szynkę, oliwki i starty ser.
Wysmaruj formę masłem i oprósz mąką. Wlej ciasto do formy i piecz w temperaturze 180°C przez 40 do 45 minut.
A oto, twoje ciasto jest gotowe!
Obserwacje
Ciasto można dowolnie wypełnić ulubionymi dodatkami.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 373Kcal
- Węglowodany: 19.5g
- Tłuszcze: 24.8g
- Tłuszcze nasycone: 6g
- Białka: 16.7g
- Błonnik: 2.2g
- Cukry: 1.9g
- ProPoints: 10
- SmartPoints: 12
Informacje żywieniowe za 1 porcję (144g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:





Oceń ten przepis