Meksykańska margarita
zagłosuj teraz
Ten słynny aperitif został stworzony w Meksyku przez Amerykanów. Najlepiej podawać go w kieliszku koktajlowym, aby można było dodać sól wokół krawędzi i plasterek limonki, zgodnie z tradycją. W zależności od gustu, można usunąć lub dodać cytrynę do koktajlu, jeśli chcemy mniej lub więcej goryczy. Zamiast kostek lodu można dodać kruszony lód, aby uzyskać bardzo schłodzony efekt i to wszystko! Prosty w przygotowaniu, idealny koktajl na wszystkie święta! Najlepiej podawać jako aperitif z tostami i verrines. I zawsze z umiarem ;-)
Składniki
1
Przygotowanie
Wlej tequilę, triple sec i sok z cytryny do shakera, a następnie dodaj kostki lodu.
Zamknij shaker i dobrze wstrząśnij.
Rozetrzyj ćwiartkę limonki na brzegu kieliszka do margarity.
Następnie zanurz brzeg szklanki w drobnej soli, aby "oszronić" szklankę.
Wlej koktajl do szklanki, udekoruj plasterkiem limonki i twoja margarita jest gotowa!
Nadużywanie alkoholu jest niebezpieczne dla zdrowia. Pij z umiarem.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 226Kcal
- Węglowodany: 13.3g
- Tłuszcze: 0.4g
- Tłuszcze nasycone: 0.1g
- Białka: 8g
- Błonnik: 6.3g
- Cukry: 1.8g
- ProPoints: 2
- SmartPoints: 6
Informacje żywieniowe za 1 porcję (232g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis