Pianki marshmallows, domowe pianki
zagłosuj teraz
Domowe pianki marshmallows to słodki przysmak zarówno dla młodszych, jak i starszych! Uwielbiamy te łatwe w przygotowaniu, miękkie pianki, które rozpływają się w ustach! Przeprowadzimy Cię krok po kroku przez proces tworzenia tych łatwych pianek za pomocą naszego przepisu + wideo :-)
Składniki
6
Materiały
- Mikser elektryczny
- Termometr (opcjonalnie)
- Torebka na ciasto (opcjonalnie)
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania5 min
Namocz żelatynę w bardzo zimnej wodzie.
Umieść wodę i cukier w rondlu i doprowadź do wrzenia. Używając termometru, temperatura powinna osiągnąć 130°C (lub gotować się przez około 5 minut).
Zacznij ubijać białko.
Gdy syrop osiągnie odpowiednią temperaturę, wlej go do białka, kontynuując ubijanie na niskich obrotach. Gdy syrop zostanie wlany, dodaj wyciśniętą żelatynę.
Kontynuując ubijanie, dodaj grenadynę i odrobinę barwnika spożywczego. Kontynuuj ubijanie, aż masa będzie letnia.
Wymieszaj mąkę kukurydzianą z cukrem pudrem. Posyp mieszanką silikonową blachę lub naczynie do pieczenia.
Za pomocą rękawa cukierniczego uformuj duże kulki z pianek marshmallow. Jeśli nie masz rękawa cukierniczego, wlej pianki bezpośrednio do naczynia pokrytego mieszanką mąki kukurydzianej i cukru pudru. Następnie posyp pianki mieszanką mąki kukurydzianej i cukru pudru i schładzaj przez 3 godziny.
Po tym czasie oderwij pianki marshmallow i pokrój je na kawałki.
Pianki marshmallows są już gotowe! Przechowuj je w szczelnej puszce.
Obserwacje
Aromatyzowanie: można użyć innych aromatów lub syropów, aby dodać smaku piankom.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 191Kcal
- Węglowodany: 45.8g
- Tłuszcze: 0g
- Tłuszcze nasycone: 0g
- Białka: 2g
- Błonnik: 0g
- Cukry: 41.6g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 11
Informacje żywieniowe za 1 porcję (63g)
Atrybuty
przeciw marnowaniu
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:




Oceń ten przepis