Arbuzowy na gorące głowy, czyli …. Koktajl arbuzowy z brzoskwinią, truskawką, nektaryną i mango typu smoothie.
vote now
Gorąco? Tak, tak – bardzo gorąco. Nie będę się, więc za bardzo rozpisywać, bo basen z zimną wodą czeka:), a potem proponuję lekki, odżywczy z mnóstwem soli mineralnych i witamin koktajl na bazie słodkiego, dojrzałego arbuza, dojrzałego mango, słodkich brzoskwiń i przepysznych nektaryn.
Co będzie potrzebne:
Jak wykonać:
Owoce dobrze umyć. Arbuza wypestkować i wydrążyć czerwony miąższ. Mango obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Nektaryny
i brzoskwinie podobnie jak mango obrać ze skórki i pozbawić pestek.
Truskawki umyć, wyszypułkować.
Wszystko dokładnie zblendować. Można dodać pokruszonego lodu (ale nie koniecznie – wystarczy przed podaniem mocno schłodzić).
W składnikach podałam cukier lub miód. Można ten koktajl dosłodzić. W mojej rodzinie jest jeden taki osobnik, któremu muszę dosłodzić, bo inaczej nie wypije :( tego dobra. Uważam jednak, że koktajl sam w sobie jest wystarczająco słodki, jeśli użyjecie naprawdę dojrzałych owoców.
Pozostaje mi życzyć wszystkim wspaniałych wakacji, troszkę cienia i miłego, bezpiecznego wypoczynku :)
i brzoskwinie podobnie jak mango obrać ze skórki i pozbawić pestek.
Truskawki umyć, wyszypułkować.
Wszystko dokładnie zblendować. Można dodać pokruszonego lodu (ale nie koniecznie – wystarczy przed podaniem mocno schłodzić).
W składnikach podałam cukier lub miód. Można ten koktajl dosłodzić. W mojej rodzinie jest jeden taki osobnik, któremu muszę dosłodzić, bo inaczej nie wypije :( tego dobra. Uważam jednak, że koktajl sam w sobie jest wystarczająco słodki, jeśli użyjecie naprawdę dojrzałych owoców.
Pozostaje mi życzyć wszystkim wspaniałych wakacji, troszkę cienia i miłego, bezpiecznego wypoczynku :)
sekrety małe i duże
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!