Czekolada to jedna z tych przyjemności, które łączą wszystkich podczas Świąt Bożego Narodzenia!
Puddingi, rozpływające się w ustach ciasta, przewiewne musy lub smakołyki wielkości kęsa, które łatwiej schrupać... w czekoladzie każdy znajdzie coś dla siebie. Niezależnie od tego, czy lubisz spektakularne desery, czy proste przepisy, które możesz przygotować dzień wcześniej, zawsze znajdziesz czekoladową kreację, która dopełni świąteczny posiłek.
Oto wybór pomysłów dla smakoszy, które są proste w przygotowaniu i idealne do zrobienia furory w Sylwestra lub następnego dnia w kawiarni. Wyciągnij szpatułki, przygotuj talerze: w tym roku Twoje Święta na pewno będą smakować kakao ;)
Oto pomysł, który jest tak prosty, jak magiczny: puszyste brownie przekształcone w ośnieżoną szyszkę dzięki kilku dobrze rozmieszczonym płatkom zbożowym i welonowi cukru pudru. Ten świąteczny deser, który można przygotować z dziećmi lub bez nich ,...
Prawdopodobnie znasz słynne ciasto z trzema czekoladami . W Petitchef powróciliśmy do tego przepisu i przekształciliśmy go w piękne małe czekoladowe i nugatowe kubeczki , idealne na święta Bożego Narodzenia! Trzy z naszych ulubionych smaków - biała...
Ciemna czekolada, mleczna czekolada i biała czekolada na deser w jednym cieście - to możliwe! Odkryj nasz wyjątkowo pobłażliwy i rozpływający się w ustach przepis na ciasto z trzema kawałkami czekolady, dzięki czemu możesz cieszyć się trzy razy większą...
A może by tak zamienić nasz mus czekoladowy w ciasto? Oto przepis, który jest tak prosty, jak to tylko możliwe i tak rozpływający się w ustach, jak tylko chcesz! Cała rodzina może się zaangażować, wykonując kolejne kroki krok po kroku. Wyjaśniliśmy je...
Planujesz urodziny, rocznicę lub inne specjalne wydarzenie i chcesz pójść na całość z deserem? Postępuj zgodnie z naszym przepisem krok po kroku na Royal au chocolat, znany również jako Trianon. Lekki, pyszny i przede wszystkim czekoladowy deser!...
Czekoladowy deser bez pieczenia to obietnica wykwintnego zakończenia posiłku! Lekka, piankowa i rozpływająca się w ustach czekoladowa markiza, niezwykle łatwa w przygotowaniu, przypadnie do gustu zarówno młodszym, jak i starszym. Krok po kroku...
Jeśli beza przyprawia Cię o zawrót głowy, a czekolada o apetyt, istnieje duża szansa, że nie będziesz w stanie oprzeć się naszemu przepisowi na Merveilleux! Ten delikatny jak chmurka deser zapowiada się lekko i rozkosznie. Wspaniałą rzeczą jest to, że...
Weź swój najlepszy buduar, czas zrobić charlotte! Jest tak rozpływająca się, jak tylko można sobie tego życzyć, a my zrobiliśmy ją z czekoladą dla jeszcze większej pyszności ;-)
A gdyby tak w przerwie na kawę/herbatę zjeść pięknego czekoladowego makaronika? Oczywiście nie będzie to łatwe, ale rezultat będzie tego wart! Trudność tego przepisu polega na gładkim wyglądzie makaronika i jego typowym kołnierzu. [Z tego przepisu...
Desery czekoladowe to te najczęściej powielane. W Ptitchef mamy na ich punkcie bzika! Szalejemy za nimi tak bardzo, że postanowiliśmy podzielić się z Tobą naszym przepisem na czekoladowy fondant z ultra płynnym środkiem, dla jeszcze większej przyjemności!
Ten czekoladowo-kokosowy deser w kształcie kopuły to prawdziwa uczta, która jednocześnie rozpływa się w ustach i jest chrupiąca! Wyobraź sobie kremowy krem kokosowy , lekki jak chmurka, zmieszany z czekoladowym herbatnikiem . Tekstura jest idealna:...
Ciasto nega maluca to typowe brazylijskie ciasto czekoladowe . Jest to proste , ręcznie oblewane ciasto, które różni się od innych ciast czekoladowych tym, że jest przygotowywane z gorącą wodą (zamiast mleka ) i olejem (zamiast masła)....
Czekoladowe Boże Narodzenie
Niezależnie od tego, czy wolisz spektakularny deser, czy prostsze słodycze do dzielenia się, czekolada ma wyjątkowy talent: sprawia, że wszyscy są zgodni. Pociesza, imponuje, sprawia, że stół lśni... i zawsze mówi coś delikatnego.
W tym roku daj się skusić na czekoladowy deser (lub dwa, lub trzy): kłodę dla efektu "wow", kilka trufli do szampana, brownie dla dzieci lub szybki fondant, aby delikatnie zakończyć posiłek.
W końcu Boże Narodzenie to idealny czas, by sprawić sobie przyjemność... a czekolada doskonale wie, jak to zrobić.
Redaktor naczelny, który nie może się doczekać zimy, aby jeść fondue! Pasjonatka gastronomii i zawsze w poszukiwaniu nowych kulinarnych perełek, najpierw studiowałam prawo, zanim wróciłam do swojej pierwszej miłości: smaku dobrych produktów i przyjemności dzielenia się przy stole :)
Komentarze