Kompot gruszkowo-cynamonowy (bez dodatku cukru)
zagłosuj teraz
Twoje gruszki są nadąsane? Nie wyrzucaj ich! Zamiast tego wypróbuj nasz superłatwy przepis przeciwko marnowaniu! Rozpływający się w ustach, owocowy kompot, do którego nie trzeba nawet dodawać cukru! Odrobina cynamonu podkreśli smak gruszek i zachwyci kubki smakowe. Wyjaśnimy wszystko krok po kroku za pomocą naszych pisemnych wyjaśnień i zdjęć poniżej ↓
Składniki
2
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania1 h
Gotowania30 min
Obrać gruszki i wydrążyć gniazda nasienne.
Pokroić na kawałki.
Umieścić gruszki, wodę i cynamon w rondlu.
Wymieszać, a następnie doprowadzić do wrzenia.
Gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut (aż gruszki będą dobrze miękkie).
Po ugotowaniu rozgnieść gruszki. Pozostawić kompot do ostygnięcia, a następnie cieszyć się nim. Smacznego!
Obserwacje
Cynamon można zastąpić wanilią.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 102Kcal
- Węglowodany: 20.4g
- Tłuszcze: 0.4g
- Tłuszcze nasycone: 0.1g
- Białka: 0.8g
- Błonnik: 6.5g
- Cukry: 19.4g
- ProPoints: 3
- SmartPoints: 5
Informacje żywieniowe za 1 porcję (198g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:



Oceń ten przepis