Kalafiorowa zupa krem z curry i grzankami
vote now
Kolejny post obiadowy, a jako, że moim głównym daniem są teraz zupki krem będę Was zasypywać takimi właśnie przepisami :)
fot. Justyna Wójcik
Składniki:1 kalafior1 duża marchew2 l wywaru na zupęsól, pieprz do smakułyżka currymała śmietana 18 %ostra papryka w proszku do posypania grzanektrzy kromki chleba, skrojone w kostki
Sposób przygotowania:Bardzo prosty :) Kalafior myjemy i dzielimy na różyczki. Marchew myjemy i obieramy jeśli jest taka potrzeba, a następnie kroimy w cienkie plasterki. Całość wrzucamy do wywaru i gotujemy do miękkości Miksujemy na krem, razem ze śmietaną. Przyprawiamy curry i ewentualnie sola i pieprzem.
Rozgrzewamy oliwę na patelni. Wrzucamy chleb, sypiemy ostrą papryką i rumienimy. Podajemy na świeżo z gorącą zupą.
Bardzo pożywna, a szybka w przygotowaniu :) Delikatna, a zarazem wyrazista. Polecam :)
fot. Justyna Wójcik
Składniki:1 kalafior1 duża marchew2 l wywaru na zupęsól, pieprz do smakułyżka currymała śmietana 18 %ostra papryka w proszku do posypania grzanektrzy kromki chleba, skrojone w kostki
Sposób przygotowania:Bardzo prosty :) Kalafior myjemy i dzielimy na różyczki. Marchew myjemy i obieramy jeśli jest taka potrzeba, a następnie kroimy w cienkie plasterki. Całość wrzucamy do wywaru i gotujemy do miękkości Miksujemy na krem, razem ze śmietaną. Przyprawiamy curry i ewentualnie sola i pieprzem.
Rozgrzewamy oliwę na patelni. Wrzucamy chleb, sypiemy ostrą papryką i rumienimy. Podajemy na świeżo z gorącą zupą.
Bardzo pożywna, a szybka w przygotowaniu :) Delikatna, a zarazem wyrazista. Polecam :)
Justynka w kuchni
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!