Ciasteczka speculoos z zaledwie 3 składników
zagłosuj teraz
Nie trzeba wiele, aby cieszyć się smaczną przekąską! Dowodem są te 3-składnikowe ciastka ;-) W menu pachnące smaki pasty do ciastek speculoos ♥ Prawdziwe cudo, które warto mieć w swoich szafkach! Aby je przygotować, postępuj zgodnie z prostymi krokami w naszym przepisie poniżej!
Składniki
11
Dekoracja :
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania10 min
Gotowania10 min
Wymieszaj jajka z pastą speculoos. Dodaj mąkę i dobrze wymieszaj. Rozgrzej piekarnik do 170°C (termoobieg).
Uformuj łyżkę ciasta w kulki i umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Rozgnieść kulki łyżeczką. Umieścić ciastka w piekarniku na 10 minut w temperaturze 170°C.
Wyjąć herbatniki z piekarnika. Rozpuść pastę speculoos w kuchence mikrofalowej. W razie potrzeby zrób wgłębienia w herbatnikach, gdy są jeszcze ciepłe, a następnie wypełnij je łyżeczką roztopionej pasty speculoos. Schłodzić przez 10 minut.
A teraz ciasteczka są gotowe!
FAQ ❓
Jakie są główne składniki ciasteczek Speculoos?
Główne składniki to jajko, pasta do smarowania ze speculoos oraz mąka.
Ile czasu zajmuje przygotowanie ciasteczek Speculoos?
Całkowity czas przygotowania to 35 minut, w tym 15 minut na przygotowanie, 10 minut na pieczenie i 10 minut na schłodzenie.
Czy ciasteczka Speculoos są trudne do zrobienia?
Nie, przepis jest łatwy i idealny nawet dla początkujących kucharzy.
Jakie są najlepsze sposoby na dekorację ciasteczek Speculoos?
Możesz użyć roztopionej pasty speculoos do dekoracji, tworząc wgłębienia w ciasteczkach, gdy są jeszcze ciepłe.
Czy można modyfikować przepis na ciasteczka Speculoos?
Tak, możesz eksperymentować z dodatkami, takimi jak orzechy, czekolada lub przyprawy, aby nadać ciasteczkom unikalny smak.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 164Kcal
- Węglowodany: 21.7g
- Tłuszcze: 6.6g
- Tłuszcze nasycone: 1.9g
- Białka: 3.5g
- Błonnik: 1.4g
- Cukry: 12.3g
- ProPoints: 4
- SmartPoints: 7
Informacje żywieniowe za 1 porcję (39g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
kuchenka mikrofalowa
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:






Oceń ten przepis