Czekoladowe krówki gruszkowe - super łatwy deser z zaledwie 2 składników!
Krówki są znane ze swojej bogatej, rozpływającej się w ustach konsystencji. Ta wersja, bez gotowania (z wyjątkiem gruszek, ale to opcjonalne!), bezglutenowa, bez dodatku cukru i bez dodatku tłuszczu, jest tak samo zdrowa, jak i pobłażliwa dla słodyczy :-) Wszystko, czego potrzebujesz, to gruszki i czekolada, aby stworzyć idealny deser bez wyrzutów sumienia!
Składniki
Materiały
- 1 tortownica o średnicy 14,5 cm
- papier do pieczenia
- 1 blender / rozdrabniacz / mikser
- 1 patelnia (opcjonalnie)
Przygotowanie
 Obrać gruszki i pokroić je na małe kawałki. Obrać gruszki i pokroić je na małe kawałki.
 Smażyć przez kilka minut, aby stały się bardziej rozpływające. Smażyć przez kilka minut, aby stały się bardziej rozpływające.
 
 * Ten krok nie jest obowiązkowy.
 Umieścić gruszki w rozdrabniaczu i polać je rozpuszczoną czekoladą. Umieścić gruszki w rozdrabniaczu i polać je rozpuszczoną czekoladą.
 Miksować do uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji. Miksować do uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji.
 Wlać masę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny. Wlać masę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny.
 Ostrożnie usunąć papier do pieczenia z formy. Udekorować kawałkami gruszki, niesłodzonym kakao w proszku, wiórkami migdałów itp. Ostrożnie usunąć papier do pieczenia z formy. Udekorować kawałkami gruszki, niesłodzonym kakao w proszku, wiórkami migdałów itp.
Obserwacje
Jak sprawić, by moje krówki były mniej słodkie?
 Aby zmniejszyć ilość cukru w krówkach, użyj czekolady o niskiej zawartości cukru. 
 
 Czego mogę użyć zamiast gruszek?
 Zamiast gruszek można użyć jabłek. 
 
 Jak przechowywać krówki? 
 Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 5 dni.
 
 Czy krówki można zamrażać?
 Tak, choć konsystencja będzie się różnić.
 
 Jakiej polewy powinienem użyć do tych krówek?
 My użyliśmy plasterków gruszki. Możesz również dodać inne owoce, orzechy lub niesłodzone kakao w proszku!
Odżywianie
- Węglowodany: 27.2g
- Tłuszcze: 12.7g
- Tłuszcze nasycone: 7.6g
- Białka: 2.2g
- Błonnik: 4.3g
- Cukry: 21g
- ProPoints: 7
- SmartPoints: 12







Oceń ten przepis