Znaleźliśmy najlepszą tartę gruszkową i jest to łatwiejsze niż się wydaje!
piątek 5 września 2025 12:29 - Adèle Peyches

Myślałeś, że tarta Bourdaloue jest zarezerwowana dla eleganckich kawiarni? Pomyśl jeszcze raz! Oto prosta i nieodparta wersja dla smakoszy, którą można podawać, gdy tylko gruszki osiągną swój szczyt... i z gwarantowanym efektem "wow".
Przepis, który jest zarówno klasyczny, jak i magiczny
Ta tarta to słodycz wcielona: chrupiące kruche ciasto, rozpływający się krem migdałowy, rozpływające się gruszki pieczone w piekarniku i pyszna chrupkość płatków migdałowych. Idealne połączenie na zakończenie posiłku w dobrym stylu.
Podstawowe składniki
- 1 kruche ciasto
- 100 g miękkiego masła
- 100 g cukru
- 100 g proszku migdałowego
- 2 jajka
- 400 g gruszek w syropie (lub świeżych gruszek smażonych na patelni w lekkim syropie)
- Slivered migdały
Odkryj nasz przepis krok po kroku:

Redaktor naczelny, który nie może się doczekać zimy, aby jeść fondue! Pasjonatka gastronomii i zawsze w poszukiwaniu nowych kulinarnych perełek, najpierw studiowałam prawo, zanim wróciłam do swojej pierwszej miłości: smaku dobrych produktów i przyjemności dzielenia się przy stole :)
Komentarze