6 nieodpartych przepisów na gotowanie czereśni przez całe lato
piątek 4 lipca 2025 10:43 - Adèle Peyches

Czerwone, soczyste i słodkie jak nigdy: czereśnie to małe samorodki sezonu letniego. Gdy tylko pogoda się ociepla, wkraczają na półki sklepowe i do naszych kuchni, gotowe ożywić desery, przekąski, a nawet lekkie dania. Aby jak najlepiej je wykorzystać, zebraliśmy 6 przepisów, które pachną jak lato, od rozpływającego się w ustach clafoutis po ultra-świeże smoothie i desery, które są tak proste, jak oszałamiające!
Odkryj nasze przepisy:
Wnioski
W sałatce, w cieście lub pita przez słomkę, wiśnia ma więcej niż jedną sztuczkę w rękawie! Dzięki tym 6 letnim przepisom daj się zainspirować tym sezonowym owocom, które są równie radosne, co smaczne. Ciesz się nimi bez umiaru przez cały ich krótki, ale pyszny sezon!

Redaktor naczelny, który nie może się doczekać zimy, aby jeść fondue! Pasjonatka gastronomii i zawsze w poszukiwaniu nowych kulinarnych perełek, najpierw studiowałam prawo, zanim wróciłam do swojej pierwszej miłości: smaku dobrych produktów i przyjemności dzielenia się przy stole :)
Komentarze