Zaparcia Po Occie Jabłkowym - Możliwa Przyczyna i Zapobieganie

Zaparcia Po Occie Jabłkowym - Możliwa Przyczyna i Zapobieganie

Kilka osób pisało o problemach z wypróżnianiem po zastosowaniu octu jabłkowego, którego celem między innymi jest zapobieganie zaparciom (patrzy post (klik)).
Zaskoczyło mnie, że u kilku z Was ocet zadziałał inaczej.
Zajęło mi trochę czasu na uświadomienie sobie, że z octem wszystko wporządku.
Wyjaśnię to prostym językiem i dość delikatnie, bo nie jest to łatwe do napisania na takim rodzaju bloga ;)
Ocet jabłkowy usuwa wodę z organizmu. W diecie Dukana (i bez diety) należy spożywać duże ilości wody. Jeśli (nawet bez diety) organizm nie zostaje odpowiednio nawodniony, cała woda (również z jelit) zostaje rozprowadzona po organizmie, a jeśli zabierana jest z pokarmu z jelit, to ich zawartość zostaje odwodniona, a co za tym idzie - powstają zaparcia.

Pytanie do wszystkich:
Jaką ilość wody wypijacie w ciągu dnia? Jaki to rodzaj płynów? Tempo wypijania płynów? Ilość jednorazowa?

Pozdrawiam. Miłego i słonecznego dnia :)
Z z Kotem w kuchni

Komentarze

Oceń ten przepis:




+