Zabielany Kapuśniak - Dieta Dukana
vote now
Niespotykane połączenie, ale smaczne. Serek nadaje wartość białkową potrawie.
600ml wody1 łyżeczka ziarenek smaku ziołowych + 1 do doprawienia na koniec1 mała marchew pokrojona w talarki1 mała pietruszka pokrojona w talarki3 duże łyżki kapusty kiszonej z marchwią (odciśnięta, posiekana, doprawiona pieprzem ziołowym i siekaną cebulką i odrobiną oliwy przegryzała się przez noc)4 łyżki świeżego serka wiejskiego1 czubata łyżeczka skrobi kukurydzianejpieprz czarnyZagotować wodę z 1 łyżeczką przyprawy. Dodać marchew i pietruszkę, po zagotowaniu dodać kapustę. Gotować do ulubionej miękkości (preferuję lekko twarde).Serek zmieszać ze skrobią i pieprzem. Mieszając wlać do gotowej zupy. Zwiększyć gaz i ciągle mieszając zagotować do pierwszych bąbelków.Zupę doprawić przyprawą.
600ml wody1 łyżeczka ziarenek smaku ziołowych + 1 do doprawienia na koniec1 mała marchew pokrojona w talarki1 mała pietruszka pokrojona w talarki3 duże łyżki kapusty kiszonej z marchwią (odciśnięta, posiekana, doprawiona pieprzem ziołowym i siekaną cebulką i odrobiną oliwy przegryzała się przez noc)4 łyżki świeżego serka wiejskiego1 czubata łyżeczka skrobi kukurydzianejpieprz czarnyZagotować wodę z 1 łyżeczką przyprawy. Dodać marchew i pietruszkę, po zagotowaniu dodać kapustę. Gotować do ulubionej miękkości (preferuję lekko twarde).Serek zmieszać ze skrobią i pieprzem. Mieszając wlać do gotowej zupy. Zwiększyć gaz i ciągle mieszając zagotować do pierwszych bąbelków.Zupę doprawić przyprawą.
z Kotem w kuchni
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!