Surf&Turf
vote now
2 steki z antrykotu 4 langustynki2 duże krewetkiczosnekostra papryczkaszalotkamasłooliwanatka pietruszkibiałe winorukiew wodnacytryna
Przygotowanie
Cebulę,czosnek i ostrą papryczkę kroimy drobno i mieszamy z oliwą.Przygotowaną marynatą zalewamy krewetki i langustyny (odstawiamy do lodówki na 2 godziny)Steka skrapiamy oliwą i grillujemy na mocno rozgrzanym grillu.Ugrillowanego steka odstawiamy w ciepłe miejsce na przynajmniej 5 minut na odpoczynekCzas na owoce morza odrobina soli morskiej i szybkie grillowanie 3 do 4 minut.Pozostałość marynaty podsmażamy z dodatkiem masła i wina otrzymamy w ten sposób wyśmienity sos.Smacznego
Grillowanie
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!