Sałatka z makreli i pora
vote now
Próbowałam już makreli w sałatce na przeróżne sposoby, zawsze smakowały bardzo dobrze. Specjalnie w sałatce pominęłam kukurydzę, by była low carb (niskowęglowodanowa). Majonez zastąpiłam jogurtem naturalnym. Można ją traktować jako pastę na kanapkę lub jako samodzielną sałatkę. Z podanych składników wychodzi średniej wielkości miska sałatki, nie powinna ona stać w lodówce dłużej niż 2 dni.
Składniki:
mała wędzona makrelajeden por (biała część)dwa jajka klasy L ugotowane na twardo4 ogórki konserwowemały kubek jogurtu naturalnego łyżeczka musztardy Dijonpieprz i sól Makrelę obrać, rozdrobnić w dłoniach i wrzucić do miski. Pora pokroić w plasterki, jajka i ogórki na bardzo drobne kawałki, wszystko wymieszać, dodać jogurt naturalny, musztardę, spróbować i posolić i popieprzyć do smaku, odstawić do przegryzienia.
Feel Eat!
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!