Petitchef PL

Rolada z piersi kurczaka i boczku

Dzisiaj polecam przepis na roladę z piersi kurczaka, którą można podawać na ciepło jak i na zimna. 




Składniki:


3 piersi z kurczakaod 9-12 plastrów boczku wędzonego sólpieprzpapryka słodka bądź ostranatka pietruszkiolej
Mięso przeciąć jak na bitki, ale nie docinać do końca, aby po rozłożeniu powstał jeden cały kawałek o jak największej powierzchni. Delikatnie rozbić tłuczkiem. Posypać przyprawami z każdej strony.  Następnie na każdy kawałek kłaść po 3-4 plastry boczku i posypać delikatnie pietruszką. Mięso kłaść jedno na drugim, ciasno zrolować i starannie zawinąć nitka bądź sznurkiem.  Na koniec naszą roladę posmarować delikatnie olejem i włożyć do woreczka do pieczenia. Piec w rozgrzanym (180 stopni C) piekarniku przez około 1 godzinę pod koniec pieczenia można rozciąć worek aby rolada się lekko zrumieniła. 











Oceń ten przepis:



Menu dnia