Penne z mascarpone i pieczarkami
vote now
Obiad dla czterech osób w 20 min za jedyne 15 złotych Polecam :)
Składniki:400g makaronu penne 500g pieczarek 1 opakowanie serka mascarpone szczypior Sól, świeżo mielony pieprz 1 łyżka oleju
Przygotowanie:Pieczarki umyć, pokroić na plastry. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy pieczarki tak długo aż uzyskają złoty kolor, doprawiamy do smaku solą i pierzem, odstawiamy. Makaron gotujemy według przepisu. Do pieczarek dodajemy serek, podgrzewamy na małym ogniu, mieszamy a gdy serek się roztopi dodajemy makaron, doprawiamy pieprzem według uznania, mieszamy razem. Gotowy posypujemy posiekanym szczypiorem.
Składniki:400g makaronu penne 500g pieczarek 1 opakowanie serka mascarpone szczypior Sól, świeżo mielony pieprz 1 łyżka oleju
Przygotowanie:Pieczarki umyć, pokroić na plastry. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy pieczarki tak długo aż uzyskają złoty kolor, doprawiamy do smaku solą i pierzem, odstawiamy. Makaron gotujemy według przepisu. Do pieczarek dodajemy serek, podgrzewamy na małym ogniu, mieszamy a gdy serek się roztopi dodajemy makaron, doprawiamy pieprzem według uznania, mieszamy razem. Gotowy posypujemy posiekanym szczypiorem.
MOJE GOTOWANIE
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!