Łopatka śmitankowa
vote now
Kolejny raz prezentuję danie z łopatki, właściwie mięso to możemy obrabiać na różne sposoby, piec, dusić gotować.
Samo przygotowanie mięsa nie trwa długo, przepis lekki i szybki w wykonaniu.
Łopatka śmietankowa
Składniki;
4 plastry mięsa z łopatki
1 cebula
2 łyżki śmietany
łyżka ketchapu
sól
pikantna przyprawa Knorr
maggi, czosnek granulowany
natka pietruszki
mąka
olej
Mięso rozbijamy młotkiem, przez co zmiękczymy je. Przyprawiamy pikantną przyprawą z knorra, czosnkiem i solą. Posypujemy delikatnie mąką. Na rozgrzanej patelni kotlety smażymy na rumiany kolor z obu stron, następnie dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i dusimy pod przykryciem z 10 minut dolewając niewielką ilość wody. Dodajemy łyżkę ketchapu i śmietany 12 proc., zaprawiamy mąką z niewielką ilością wody. Powinno nam ładnie zgęstnieć. Doprawiamy maggi i posypujemy natką pietruszki.
Codzienne gotowanie u Agi
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!