Letnie leczo
vote now
Danie bardzo kolorowe a przede wszystkim zdrowe, bo jakby odrzucić kiełbasę którą zastosowałam, to danie typowo jarskie.
Na ogrodach teraz dostatek więc grzech tych darów nie wykorzystać.
Letnie leczo
Składniki:
30 deg fasolki szparagowej
2 cebule
20 deg kiełbasy
2 czerwone papryki
1 papryka żółta
średnia cukinia
puszka pomidorów krojonych w ziołach
garść natki pietruszki
łyżeczka cukru ( opcjonalnie )
kostka rosołowa
maggi, pieprz
olej
Fasolkę obgotowujemy w osolonej wodzie na półtwardo.
Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę, papryki kroimy w kostkę, kiełbasę w plasterki, wszystko razem podsmażamy. Dodajemy obgotowaną fasolkę, wszystko zalewamy pomidorami z puszki. Sprawdzamy smak, jeśli pomidory są za kwaśne możemy dodać łyżeczkę cukru. Na samym końcu dodajemy cukinię pokrojoną w plasterki, posypujemy natką i doprawiamy do smaku.
Codzienne gotowanie u Agi
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!