Leczo z bobem
vote now
Dziś kupiłam bób i wykorzystałam go do lecza. Danie przyrządziłam szybko, a że było smaczne dzielę się przepisem :) Jeśli nie dodamy do potrawy parówki będziemy mieć ekspresowy obiad jarski :)
Składniki :
25 - 30 dag bobu1 duża papryka czerwona, żółta i zielonacebulamała cukiniaopakowanie pomidorków koktajlowych2 ząbki czosnkusól, pieprzświeży tymianek i majeranekolej do smażeniaewentualnie parówka lub inne ugotowane i podrobione mięso
Składniki :
25 - 30 dag bobu1 duża papryka czerwona, żółta i zielonacebulamała cukiniaopakowanie pomidorków koktajlowych2 ząbki czosnkusól, pieprzświeży tymianek i majeranekolej do smażeniaewentualnie parówka lub inne ugotowane i podrobione mięso
Przygotowanie :
Bób ugotować i obrać z łupinWarzywa; papryki, cukinię, pomidory i zioła umyćCebulę obrać i zeszklić na oleju, dodać pokrojoną paprykę, później cukinię - razem poddusićDołożyć pokrojone na pół pomidorki, przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu do momentu, aż pomidory puszczą sok, a potem płyn nieco się zredukujeDodać pokrojone zioła i parówkę, przeciśnięty czosnek, doprawić solą i pieprzemWsypać bób i wszystko delikatnie wymieszać, smacznego :)
Pomysł z gazetki Kauflandu.
Proste Potrawy
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!