Leczo

vote now
Leczo

Gdy się jest głodnym to chce się szybkie danie :) takim szybkim daniem jest właśnie leczo. Można w zasadzie wrzucić do niego wszystko co się ma w lodówce :) Ja wykorzystałam te oto składniki . Przyprawiłam aromatycznymi przyprawami firmy Skworcu .Polecam !

Składniki:
2 papryki czerwone2 papryki żółte2 papryki zielone4 pomidory bez skórki2 cebule1 średnia cukinia1/2 kg kiełbasy podsuszonej1 łyżeczka przyprawy węgierskiej Skworcu1 łyżeczka ziela angielskiego Skworcu 3 łyżki oliwy z oliwek1/2 l przecieru pomidorowegosól do smaku i pieprz czarny mielonySposób przygotowania:
Rozgrzać patelnie z oliwą z oliwek.Pokroić cebulę w piórka i wrzucić na gorącą patelnię.Jak cebula się zeszkli to dodać pokrojoną w plasterki kiełbaskę. 5 minut podsmażyć i przełożyc do garnka.Na tej samej patelni ( nie płukać po cebuli i kiełbasie ) kładziemy umyte pokrojone w kostkę papryki , podsmażamy i wrzucamy do garnka.Na koniec wlać przecier pomidorowy i gotować pod przykryciem, wsypać przyprawę węgierską , sól, ziele angielskie.Po ok. 10 minutach dodać pokrojone w kostkę i bez skóry pomidory bez gniazd nasiennych.Gdy papryka zmięknie dodać pokrojoną w drobną kostkę cukinie .Wszystko pogotować do czasu aż wszystkie warzywa zmiękną.Rada:
Można dodać jeszcze kabaczek, który bardzo ładnie zagęści nasze leczo .

Smacznego

S Słodkości i nie tylko

Komentarze

Oceń ten przepis:




+