Kieszonki z piersi z kurczaka
vote now
Sesja w toku. Nie mam czasu na gotowanie i strasznie cierpię z tego powodu :(
Kieszonki to szybki i smaczny pomysł na obiad. Dobre zarówno na ciepło jak i na zimno.
Do wykonania zainspirował mnie przepis z Laboratorium dobrego smaku.
SMACZNEGO! :)
Składniki:
podwójna pierś z kurczaka10 sztuk pieczarekcebulaser mozzarella zioła prowansalskiepieprz, sólprzyprawa do kurczaka po węgiersku (opcjonalnie)olej3 ząbki czosnkumasło do smażenia Wykonanie:
Pierś z kurczaka myjemy i wrzucamy do miski razem z przyprawami, pokrojonymi ząbkami czosnku i olejem. Mieszamy i odstawiamy na 3 godziny. Myślę, że dla mocno spieszących się spokojnie etap 3-godzinnego marynowania można pominąć, należy natrzeć tylko mięso przyprawami ;) Pieczarki i cebulę siekamy w kostkę i smażymy na maśle. Mozzarelle ścieramy na tarce i dodajemy do farszu. Farsz doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. W każdej z piersi robimy kieszonkę, napychamy farszem i spinamy wykałaczką. Smażymy na odrobinie oleju aż się zarumieni. Następnie układamy na blasze, podlewamy tłuszczem z patelni i pieczemy pół godziny w 180 stopniach.
Czerwona Porzeczka
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!