Kartoffelsalat w wersji śródziemnomorskiej
vote now
Kartoffelsalat w wersji śródziemnomorskiej,
czyli smaczna i pożywna kolacja.
Kartoffelsalat, czyli sałatka ziemniaczana w wersji śródziemnomorskiej.Sałatki tego typu są wizytówką kulinarną Niemiec. Dziś Wam proponuję Kartoffelsalat w wersji pełnej aromatów śródziemnomorskich. Polecam!
Potrzebne składniki:
300 g ugotowanych ziemniaków5 suszonych pomidorów z zalewy3 ogórki kiszone7 oliwek zielonych1 cebula czerwona6 pomidorów cherry2 łyżki oliwy z oliwek1 łyżka octu winnegopieprzsólNa początku, ziemniaki i ogórki pokroiłam w większą kostkę. Pomidory suszone pokroiłam w paski, a oliwki zielone w plastry. Czerwona cebulę pokroiłam w pióra. Pomidorki cherry ( z mojego ogródka na balkonie :) ) pokroiłam na ćwiartki. Wszystkie składniki wymieszałam. Oliwę z oliwek wymieszałam z octem winnym oraz solą i pieprzem. Powstałym sosem polałam sałatkę i wymieszałam. Gotową Kartoffelsalatwstawiłam do lodówki na 1h, aby się schłodziła. Smacznego!
Kolorowa Kuchnia Magdy
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!