Jeon
vote now
Pewnie zastanawiacie się co kryje się pod tą tajemniczą nazwą? Ot, takie właśnie proste placuszki z paluszkami surimi pochodzące z kuchni koreańskiej. Placuszki wyszły bardzo smaczne, aczkolwiek stosunkowo łagodne w smaku. Danie podałam z pomidorami i cebulą, a na każdym placuszku położyłam łyżeczkę serka typu almette.
SKŁADNIKI: 7 paluszków surimimała marchewkaśrednia cebula1/3 papryki czerwonej1/4 papryki zielonej2 jajka3 łyżki mąki pszennej 1/3 łyżeczki vegety1/4 łyżeczki pieprzu ziołowegoolej do smażenia
WYKONANIE:Paluszki surimi, marchewkę, cebulę, paprykę czerwoną i zieloną pokroić w bardzo drobną kostkę.W szklance roztrzepać jajka z vegetą i pieprzem ziołowym. Dodać do pokrojonych warzyw i wymieszać.Następnie oprószyć mąką i ponownie wszystko razem wymieszać.Na rozgrzanej patelni z olejem smażyć małe placuszki z obu stron na złoty kolor.Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych. Podawać na ciepło. SMACZNEGO :)obiadsurimimarchewkacebulapaprykajajkamąkavegetapieprz ziołowyolej
Zakątek Smakosza
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!