Petitchef PL

Rabarbar pieczony pod kokosowa kruszonka

Desser
4 porcji
15 min
20 min
średnie
Rabarbar pieczony pod kokosową kruszonką, podany z gałką lodów lub gęstym jogurtem.
Idealny, szybki deser w sezonie rabarbarowym...

Składniki

300 gr.rabarbaru

3 łyżki cukru

4 łyżki dżemu malinowego

łyżeczka soku z cytryny

masło do wysmarowania foremek

NA KRUSZONKĘ

50 gr.wiórków kokosowych

50 gr.brązowego cukru

50 gr.mąki

1/2 łyżeczki mielonego kardamonu

100 gr.zimnego masła

Przygotowanie

Krok 1

Rabarbar umyć, oczyścić i pokroić na 2-3 cm kawałki. Wymieszać z dżemem, sokiem z cytryny,i cukrem. Fotemki do zapiekania (ok.12 cm.) wysmarować masłem i napełnić mieszanką rabarbaru.

Krok 2

Piekarnik nagrzać do 180 stopni z opcją termoobieg.

Krok 3

Przygotować kruszonkę: wymieszać wszystkie suche skladniki i dodać zimne pokrojone w kostkę masło - wyrobić na kruszonkę
Kruszonką posypać rabarbar w foremkach. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15-20 minut. Podawać z gałką lodów lub kleksem gęstego jogurtu.




Komentarze:

30/07/2014

Ja pragne zapytac gdzie mozna takie kokilki kupic?

(0) (0) Abuse
12/05/2014

DOSKONAŁY \

Wypróbowałem ten przepis
(0) (0) Abuse


Oceń ten przepis:



Menu dnia
(c) Madeinwork | Regulamin