Petitchef PL

Potrawa indyjska

Danie główne
3 porcji
1 h
1 h
średnie
Pyszny indyjski smak i aromat dzięki przyprawie garam masala

Składniki

Liczba porcji: 3
woda 1l do gotowania ryżu

ryż długo ziarnisty biały 250g

ryż czerwony długoziarnisty 50g

łopatka 500g

20g przyprawy uniwersalnej

Kardamon łyżeczka

sos

400g pomidorów w puszce

80g śmietany 12% gęsta

50g masła

30g cukru

1/2 łyżeczki soli

Garam Masala 30g

Przygotowanie

  • pomidory, śmietanę, cukier i masło zmiksować blenderem przelać do rondelka. gotować pod przykryciem 15min mieszając od czasu do czasu
  • wsypać przyprawę i sól i dusić 3min, po tym czasie wrzucić mieso przyprawione i gotować razem 30-40min mieszając aby nie przywarło.
  • Ugotować ryż osobno





Oceń ten przepis:



Menu dnia