Petitchef PL

Odchudzona panierka

Danie główne
1 porcji
40 min
15 min
łatwe
Odchudzona panierka

Składniki

Liczba porcji: 1
120 g marchewki

120 g filetów z dorsza lub mintaja

25 g otrębów pszennych

1 białko

Sól

Pieprz cytrynowy

Przygotowanie

  • Filety rozmrozić w temperaturze pokojowej.
    Marchew umyć, obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Odlać powstały sok. Do marchwi dodać otręby pszenne, całość wymieszać. Do białka dodać szczyptę soli i pieprzu cytrynowego, wymieszać do dokładnego połączenia.
    Rozmrożone filety obtoczyć w rozbełconym białku a następnie w panierce z marchwi i otrąb. Aby panierka równomiernie przyległa do ryby jej nadmiar delikatnie strzepnąć. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy z oliwek i smażyć filety po ok. 6-8 min z każdej strony. Następnie podsmażone filety ułożyć na papierze do pieczenia i piec przez ok 10-15 min w temp. 180 stopni.

Zdjęcia

Odchudzona panierka, zdjęcie 1Odchudzona panierka, zdjęcie 2Odchudzona panierka, zdjęcie 3Odchudzona panierka, zdjęcie 4





Oceń ten przepis:



Menu dnia

Otrzymuj codzienne menu: