Petitchef PL

Kasza jaglana z krewetkami i bakaliami

Danie główne
1 porcji
10 min
łatwe
Kasza jaglana z krewetkami i bakaliami
  • (5.00/5 - 1 głosuj)
Kasza jaglana z krewetkami i bakaliami
 
Obiad gotowy. Zajął mi 10min,a jak zdrowo i smacznie!:)

Składniki

Liczba porcji: 1
pół szklanki kaszy jaglanej

-5 krewetek

-chili,czosnek

-orzechy nerkowca

-migdały blanszowane

-żurawina

-morwa turecka

-pestki słonecznika

-suszona morela

-suszona śliwka

-rodzynki

-2 łyżeczki curry

-2 łyżeczki cynamonu

Przygotowanie

  • Krok 1 - Kasza jaglana z krewetkami i bakaliamiNa rozgrzaną patelnię dodajemy pokrojone chili i czosnek. Delikatnie podsmażamy i dodajemy krewetki. Smażymy aż do rozmrożenia i zarumienienia.
    Kaszę gotujemy w szklancę wody. Gdy cała woda wyparuje,dodajemy do niej nasze bakalie (ja dałam po 2 łyżki z każdego rodzaju), łączymy z krewetkami bez ogonków oraz przyprawiamy.





Oceń ten przepis:



Menu dnia