CUPKACES

vote now
CUPKACES



Przepraszam Was Kochani za małą częstotliowść postów w tym tygodniu, zmieniłam pracę

i jestem mocno busy.

Moje życie przewraca mi się do góry nogami i to w pozytywnym znaczeniu, jestem szczęśliwa
i ciągle mi mało.

W tym tygodniu będzie słodko i włosko. Pokaże Wam mój ulubiony przepis na muszle i kurczaka.

Będzie także tort i słodkie naleśniki. Menu zapowiada się owocowo ;)

A dzisiaj w ostatni dzień weekendu i mój jedyny wolny dzień w tym tygodniu Bananowe babeczki

z malinami i cudownym kremem z bananów.




S K Ł A D N I K I :


4 jajka
250 g mąki tortowej
200 ml roztopionego masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki likieru bananowego lub ajerkoniaku na bazie bananów
100 g cukru
łyżeczka ekstraktu z wanilii
maliny


400 ml śmietany 30 %
2 banany
łyżka soku z cytryny
1 łyżka likieru bananowego


W Y K O N A N I E :


Ubijamy jajka z cukrem około 10 minut, aż masa stanie się gęsta i puszysta.

Dodajemy przestudzone masło, mąkę i proszek do pieczenia.

Dolewamy ekstraktu z wanili i likier bananowy.

Na dno muffinek wlewamy łyżkę masy, układamy około 3-4 malin i zalewamy resztą masy do 3/4 wysokości.

Pieczemy około 20 minut w temp 160 stopni C.

Studzimy na kratce.


Ubijamy śmietankę z cukrem i likierem bananowym na sztywny krem. Dodajemy zmiksowane na mus banany.

Ubijamy razem.

Za pomocą szprycy ozdabiamy babeczki kremem tworząc róże.




B backtaste

Komentarze

Oceń ten przepis:




+