CUPKACES
vote now
Przepraszam Was Kochani za małą częstotliowść postów w tym tygodniu, zmieniłam pracę
i jestem mocno busy.
Moje życie przewraca mi się do góry nogami i to w pozytywnym znaczeniu, jestem szczęśliwa
i ciągle mi mało.
W tym tygodniu będzie słodko i włosko. Pokaże Wam mój ulubiony przepis na muszle i kurczaka.
Będzie także tort i słodkie naleśniki. Menu zapowiada się owocowo ;)
A dzisiaj w ostatni dzień weekendu i mój jedyny wolny dzień w tym tygodniu Bananowe babeczki
z malinami i cudownym kremem z bananów.
S K Ł A D N I K I :
4 jajka
250 g mąki tortowej
200 ml roztopionego masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki likieru bananowego lub ajerkoniaku na bazie bananów
100 g cukru
łyżeczka ekstraktu z wanilii
maliny
400 ml śmietany 30 %
2 banany
łyżka soku z cytryny
1 łyżka likieru bananowego
W Y K O N A N I E :
Ubijamy jajka z cukrem około 10 minut, aż masa stanie się gęsta i puszysta.
Dodajemy przestudzone masło, mąkę i proszek do pieczenia.
Dolewamy ekstraktu z wanili i likier bananowy.
Na dno muffinek wlewamy łyżkę masy, układamy około 3-4 malin i zalewamy resztą masy do 3/4 wysokości.
Pieczemy około 20 minut w temp 160 stopni C.
Studzimy na kratce.
Ubijamy śmietankę z cukrem i likierem bananowym na sztywny krem. Dodajemy zmiksowane na mus banany.
Ubijamy razem.
Za pomocą szprycy ozdabiamy babeczki kremem tworząc róże.
backtaste
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!