Botwinka
vote now
Pyszna i lekka zupa. Jeden z moich ulubionych smaków wiosny :)
Składniki:
2 spore pęczki botwiny (umyte liście i obrane buraczki)jedna marchewka, starta na tarce o dużych oczkachjedna pietruszka, starta na tarce o dużych oczkachlitr bulionu drobiowo-warzywnego100 ml jogurtu naturalnegodwie łyżki soku z cytrynysólpieprz dodatkowo: posiekany szczypiorek do podaniaPrzygotowanie:
Bulion zagotowałam i wrzuciłam do niego marchewkę i pietruszkę, gotowałam na małym ogniu przez 10 minut. Botwinkę drobno posiekałam i dodałam do bulionu. Gotowałam, aż wszystkie warzywa zmiękły.Doprawiłam solą, pieprzem i sokiem z cytryny, zaprawiłam zahartowanym jogurtem.Przed podaniem udekorowałam świeżym szczypiorkiem. Kulinarny Pamiętnik Pani M.
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!