Łaciate naleśniki
vote now
SKŁADNIKI:- mąka pszenna 250g
- 2 jajka
- mleko 250ml
- woda gazowana 250ml
- 1 łyżeczka cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka kakao
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Do miski wkładamy wszystkie składniki z wyjątkiem kakao i miksujemy aż uzyskamy gładką masę. Do osobnej miseczki odlać trochę ciasta, dodać kakao i wymieszać. Na rozgrzaną patelnię wlać białe ciasto tak by powstał cienki naleśnik. Następnie szybko polewamy brązowym ciastem aby powstał wzorek. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Można podać z białym serem, dżemem, czekoladą itd.
- 2 jajka
- mleko 250ml
- woda gazowana 250ml
- 1 łyżeczka cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka kakao
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Do miski wkładamy wszystkie składniki z wyjątkiem kakao i miksujemy aż uzyskamy gładką masę. Do osobnej miseczki odlać trochę ciasta, dodać kakao i wymieszać. Na rozgrzaną patelnię wlać białe ciasto tak by powstał cienki naleśnik. Następnie szybko polewamy brązowym ciastem aby powstał wzorek. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Można podać z białym serem, dżemem, czekoladą itd.
ŁOWCA SMAKU - przepisy kulinarne
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!